KOMPLEKS VITAMINA ZA BOLJE RASPOLOŽENJE I ENERGIJU

TWL-STRESS B - 1000x500

 

TWL-StressB-500x500Suvremeni način života odlikuje se ne adekvatnom i ne redovitom prehranom, užurbanim i često stresnim ritmom života, najčešće u zagađenoj okolini. Sredina koja nas okružuje tako negativno djeluju na metabolizam i pravilnu apsorpciju hranjivih tvari te proizvodnju energije. Umor, nesanica, razdražljivost u kombinaciji sa stresnim situacijama postaju tako idealna podloga za razvoj težih oboljenja.

Vitamini B kompleksa esencijalni su za sve metaboličke funkcije, a time i proizvodnju energije. Njihov nedostatak negativno utječe na pravilan rad cjelokupnog metabolizma te opće stanje organizma. S obzirom da su iznimno važni i za živčani sustav možemo ih nazvati kao esencijalnim vitaminima za modernog čovjeka.

Vitamini B kompleksa predstavljaju cijelu skupinu vitamina, od kojih svaki za sebe ima važnu ulogu u organizmu. Fiziološka funkcija svih vitamina B kompleksa usko je povezana, pa nedostatak bilo kojeg od ovih vitamina može dovesti do poremećaja u funkcioniranju drugog čak i ako se unosi u dovoljnim količinama.

Preporuča se stoga uzimanje B vitamina u kompleksu, a potom dodatna suplementacija pojedinog od njih, u koliko je potrebno. Često se kombiniraju i sa vitaminom C kako bi se pojačalo antioksidativno djelovanje u borbi protiv stresa.