PRIRODNA RJEŠENJA ZA ZDRAVLJE ŽENE

TWL-PRIRODNA RJEŠENJA ZA ZDRAVLJE ŽENE-1000x500

Omega masne kiseline su esencijalni nutrijenti koje obavezno trebaju biti zastupljene u svakodnevnoj prehrani. Organizam ih ne može sam sintetizirati pa ih treba unositi hranom ili preko dodataka prehrani. Imaju vrlo važnu ulogu u izgradnji staničnih membrana i živčanih ovojnica. Važne su za pravilnu regulaciju imuniteta, upalnih procesa, zgrušavanje krvi te funkcioniranje oka i kože. Njihov deficit može dovesti do ozbiljnih poremećaja te nastanka kožnih, krvožilnih i neuroloških problema.

Omega 3 masne kiseline sinonim su za očuvanje dobrog zdravlja, posebno krvožilnog sustava. Iako se o njima i najviše piše potrebno je naglasiti i važnost omega 6 masnih kiselina. Za pravilno funkcioniranje organizma važan je njihov pravilan omjer koji bi trebao biti 1:4 u korist omega 6 masnih kiselina. Od omega 6 masnih kiselina najveći benefit imamo od gama linolenske kiseline (GLA) koja je zastupljena prvenstveno u uljima lana, noćurka i boražine.

Iako se GLA u manjoj količini može sintetizirati u organizmu ta sinteza je nedostatna pa GLA treba uzimati preko dodatka prehrani. Odgovorna je za sintezu protuupalnih tvari, a djeluje zaštitno i na kardiovaskularni sustav. Studije su proučavale i djelovanje GLA kod dijabetičke neuropatije, autoimunih bolesti, ekcema,  poremećaja pažnje i hiperaktivnosti.

Boražina ili boreč je od davnina vrlo cijenjena biljka u narodnoj medicini. Koristila se zbog svog protuupalnog djelovanja, posebno kod artritisa, gingivitisa te kod alergijskih stanja.

Ulje boreča preporučuje se kod ozbiljnijih kožnih problema poput psorijaze, neurodermitisa te dermatitisa. Učinkovita je i kod upalnih stanja koja se manifestiraju crvenilom, ekcemima, aknama. Primjenjuje se i za umirenje kože nakon pretjeranog izlaganja suncu. Vraća vlažnost koži, a pomaže i kod lomljive i krhke kose i noktiju.

Ulje boražine, a posebno GLA koristi se i za zdravlje žena. Učinkovita je za olakšavanje tegoba menopauze i PMS-a te kod fibrocističnih promjena.TWL-ULTRA_GLA_300-500x500

Na tržištu se ulje boražine može pronaći u više oblika. Zbog olakšane primjene i pravilnog doziranja preporučuju se kapsule koje sadrže točno određenu količinu GLA standardiziranog oblika. Kapsulirani oblici garancija su kvalitete proizvoda jer je smanjena mogućnost oksidacije i kvarenja. Twinlabova formula ULTRA GLA sadrži visoku količinu gama linolenske kiseline iz ulja boražine dobivenog postupkom hladnog prešanja. U jednoj kapsuli nalazi se 1300 mg ulja boreča sa čak 300 mg GLA. Ova snažna formula dobra je pomoć za oslabljeni organizam (oporavak nakon bolesti) te kao dodatak prehrani kod starijih osoba.