Kada ste izloženi pojačanim naporima bitno je prije svega osnažiti svoj organizam!

DualTabs-Novosti

Zdrava prehrana, bogata esencijalnim tvarima osnova je dobrog zdravlja. Vitamini i minerali neophodni su za odvijanje važnih procesa u organizmu, a njihov nedostatak može izazvati ozbiljne poremećaje koji rezultiraju raznim tegobama i oboljenjima. S obzirom da je današnja prehrana, kako ukazuju mnoga ispitivanja, neuravnotežena, neredovita i siromašna mikronutrijentima, bitno je osigurati dodatni unos ovih za život bitnih tvari.

Kako bi se osigurao optimalni unos vitamina, minerala i drugih esencijalnih tvari najčešće se preporučuje uzimanje ciljanih multivitaminskih kombinacija. Pošto se na tržištu nudi mnoštvo ovih kombinacija potrebno je naglasiti da nisu sve formule jednake! Razlikuju se u sastavu, količini aktivnih tvari, njihovom obliku kao i količini i vrsti pomoćnih tvari – važnim faktorima koji onda utječu na apsorpciju i iskoristivost.

DUALTABS od TWINLABA sadrži 28 vitamina i minerala u prirodnim oblicima optimalne iskoristivosti, a zadovoljava povećane potrebe za nutrijentima.

Zbog svog sastava idealan je odabir za sve osobe pod stresom i naporom (sportaši, manageri) te kao kura za prevenciju proljetnog umora. Povećane potrebe za vitaminima i mineralima imaju i starije osobe, kronični bolesnici, rekonvalescenti, pušači te osobe sa smanjenom apsorpcijom hrane. Dualtabs je formula maksimalne stabilnosti i kvalitete, izrazito bogata vitaminima B skupine koja sadrži specijalno obloženo željezo kako bi se smanjile probavne smetnje.

Zaštićena biljna baza sa kulturama mikroorganizama poboljšava apsorpciju i iskoristivost vitamina i minerala. Ekstrakt acerole i šipka bogati je prirodni izvor vitamina C i antioksidansa. Kompleks bioflavonoida citrusa (rutin i hesperidin) sadrži zaštitne biljne tvari. Kultura mikrorganizama Lactobacillus acidophilus nadopunjuje fiziološku crijevnu floru. Enzimski kompleks sadrži bromelain i papain,  prirodne proteolitičke enzime iz ananasove palme i papaje. Dvoslojna formula Dualtabs sa vremenskim otpuštanjem omogućuje postizanje optimalne i konstantne koncentracije aktivnih komponenti u organizmu, pa nije potrebno uzimanje tableta više puta na dan.

Vitamini C, B12, B6, riboflavin, pantotenska kiselina, nikotinamid i magnezij doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i smanjenju umora i iscrpljenosti. Optimalna količina antioksidansa poput vitamina C i E, riboflavina, selena, mangana, bakara i cinka doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Vitamini A, C, D, B12 i B6, selen, bakar, cink i folna kiselina doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Sadržaj vitamina C, B6 i B12, riboflavina, nikotinamida, tiamina i magnezija doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Tiamin doprinosi normalnoj funkciji srca, a folna kiselina doprinosi normalnom stvaranju krvi. Selen doprinosi normalnoj spermatogenezi dok cink doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji.

Uzima se 1 tableta dnevno.