Kada ste izloženi pojačanim naporima bitno je prije svega osnažiti svoj organizam!

Kada ste izloženi pojačanim naporima bitno je prije svega osnažiti svoj organizam!

Zdrava prehrana, bogata esencijalnim tvarima osnova je dobrog zdravlja. Vitamini i minerali neophodni su za odvijanje važnih procesa u organizmu, a njihov nedostatak može izazvati ozbiljne poremećaje koji rezultiraju raznim tegobama i oboljenjima. S obzirom da je današnja prehrana, kako ukazuju mnoga ispitivanja, neuravnotežena, neredovita i siromašna mikronutrijentima, bitno je osigurati dodatni unos ovih za život bitnih tvari.

Kako bi se osigurao optimalni unos vitamina, minerala i drugih esencijalnih tvari najčešće se preporučuje uzimanje ciljanih multivitaminskih kombinacija. Pošto se na tržištu nudi mnoštvo ovih kombinacija potrebno je naglasiti da nisu sve formule jednake! Razlikuju se u sastavu, količini aktivnih tvari, njihovom obliku kao i količini i vrsti pomoćnih tvari – važnim faktorima koji onda utječu na apsorpciju i iskoristivost.

DUALTABS od TWINLABA sadrži 28 vitamina i minerala u prirodnim oblicima optimalne iskoristivosti, a zadovoljava povećane potrebe za nutrijentima.

Zbog svog sastava idealan je odabir za sve osobe pod stresom i naporom (sportaši, manageri) te kao kura za prevenciju proljetnog umora. Povećane potrebe za vitaminima i mineralima imaju i starije osobe, kronični bolesnici, rekonvalescenti, pušači te osobe sa smanjenom apsorpcijom hrane. Dualtabs je formula maksimalne stabilnosti i kvalitete, izrazito bogata vitaminima B skupine koja sadrži specijalno obloženo željezo kako bi se smanjile probavne smetnje.

Zaštićena biljna baza sa kulturama mikroorganizama poboljšava apsorpciju i iskoristivost vitamina i minerala. Ekstrakt acerole i šipka bogati je prirodni izvor vitamina C i antioksidansa. Kompleks bioflavonoida citrusa (rutin i hesperidin) sadrži zaštitne biljne tvari. Kultura mikrorganizama Lactobacillus acidophilus nadopunjuje fiziološku crijevnu floru. Enzimski kompleks sadrži bromelain i papain,  prirodne proteolitičke enzime iz ananasove palme i papaje. Dvoslojna formula Dualtabs sa vremenskim otpuštanjem omogućuje postizanje optimalne i konstantne koncentracije aktivnih komponenti u organizmu, pa nije potrebno uzimanje tableta više puta na dan.

Vitamini C, B12, B6, riboflavin, pantotenska kiselina, nikotinamid i magnezij doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i smanjenju umora i iscrpljenosti. Optimalna količina antioksidansa poput vitamina C i E, riboflavina, selena, mangana, bakara i cinka doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Vitamini A, C, D, B12 i B6, selen, bakar, cink i folna kiselina doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Sadržaj vitamina C, B6 i B12, riboflavina, nikotinamida, tiamina i magnezija doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Tiamin doprinosi normalnoj funkciji srca, a folna kiselina doprinosi normalnom stvaranju krvi. Selen doprinosi normalnoj spermatogenezi dok cink doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji.

Uzima se 1 tableta dnevno.